Het idee van Arnold: De Openluchtspelen van toen, met de verhalen van nu

We kregen een bericht van Arnold uit Ruurlo: “Ik ben in Ruurlo geboren en heb een tijd in Arnhem gewoond. Sinds zes jaar ben ik weer terug in Ruurlo”. Zijn idee voor cultuur en erfgoed in Berkelland heeft te maken met de Openluchtspelen in Ruurlo. “Ik heb ze zelf nooit meegemaakt, daar ben ik te jong voor. Maar ik ken wel de verhalen, want mensen spreken er nu nóg van! De openluchtspelen (de meeste in ieder geval) waren opgezet naar de verhalen van Karl May, met Winnetou en Old Shatterhand in de hoofdrol”.

Arnold komt nu nog wel eens op de plek in het Rijkenbargsebos waar de spelen gehouden werden. En ziet dat deze open plek steeds dichter aan het begroeien is. “De open plek wordt steeds kleiner en steeds meer ingeperkt door het bos. Wat mooi zou het zijn om hier weer spelen te houden, dan misschien niet naar de verhalen van Karl May, maar naar verhalen uit boeken die meer generaties aanspreken”. Indertijd (eind jaren ’60, begin ’70) trokken de openluchtspelen met zes edities bijna 8.000 bezoekers.

TOEKOMSTDROOM

Alle verhalen krijgen een plekje op deze website én leveren belangrijke informatie voor een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed in Berkelland. 

De Maand van Berkelland is onderdeel van de cultuur- en erfgoedvisie 2020-2030 van de gemeente Berkelland. Op deze manier wil de gemeente inwoners inspraak geven in het vormen van die visie. De Maand van Berkelland werkt voor 100% met Berkellandse ondernemers en zzp’ers.  

Contact: mijnverhaal@maandvanberkelland.nl

Sfeerfoto’s: Achterhoeks Bureau voor Toerisme en JTD Producties

Credits: verhalen Rob Weeber, foto’s Rick Mellink, publicaties Achterhoek Nieuws

TYP HIER UW VERHAAL

Typ hier uw verhaal over Berkelland
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Selecteer uw afbeelding (en) om te uploaden.