De tip van Roel: Er valt genoeg te zwerven in Berkelland

Het leuke van Eibergen, Berkelland, de Achterhoek en de aangrenzende regio’s is dat ik mijn behoefte om te zwerven ruimschoots kan en kon invullen. Wat ik nog nooit ervaren had, was hoe langer je ergens woont en rondzwerft hoe meer je gaat ontdekken over je woon- en leefomgeving; over wat mensen belangrijk vinden en waar ze zich voor inzetten. Zwerven doe ik heel praktisch. Onder andere door jaarlijks samen met een vriend en een ezel vanuit Eibergen een tocht te maken door de ruime omgeving. We regelen nooit van te voren onze overnachtingsplekken. Wat een gastvrijheid hebben wij en de ezel al die jaren ervaren.

Via mijn werk mocht ik bijdragen aan nieuwe ‘zwerversnetwerken’. Zoals het netwerk van wandel- en fietspaden. En niet te vergeten het netwerk van ecologische verbindingszones voor plant en dier. Aan een duurzame samenleving draag ik nog steeds graag een steentje bij, onder andere als voorzitter van de Kruidenhof te Mallum. Een bijzonder grensoverschrijdend netwerk, verbonden door de Berkel, is het netwerk van oude en hedendaagse spirituele plekken; van oude grafheuvels, middeleeuwse kerken en kloosters tot eigentijdse religieuze gebouwen. Samen met Franz Josef Menker uit Gescher proberen we de spirituele plekken onder de aandacht te brengen. Via wandel- en fietsroutes en via een jaarlijkse bustocht in het kader van het Berkelfestival. Er valt genoeg te zwerven in Berkelland!

TOEKOMSTDROOM

Alle verhalen krijgen een plekje op deze website én leveren belangrijke informatie voor een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed in Berkelland. 

De Maand van Berkelland is onderdeel van de cultuur- en erfgoedvisie 2020-2030 van de gemeente Berkelland. Op deze manier wil de gemeente inwoners inspraak geven in het vormen van die visie. De Maand van Berkelland werkt voor 100% met Berkellandse ondernemers en zzp’ers.  

Contact: mijnverhaal@maandvanberkelland.nl

Sfeerfoto’s: Achterhoeks Bureau voor Toerisme en JTD Producties

Credits: verhalen Rob Weeber, foto’s Rick Mellink, publicaties Achterhoek Nieuws

TYP HIER UW VERHAAL

Typ hier uw verhaal over Berkelland
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Selecteer uw afbeelding (en) om te uploaden.