De tip van Bennie en Monique: Zoek de boeren op

Wij zijn Bennie en Monique Weiden en hebben een agrarisch bedrijf op het platteland van Beltrum. De boerderij is in 2010 verhuisd vanuit Weerselo (Twente) naar Beltrum. 

Naast de melkveehouderij, zijn we in 2012 begonnen met educatie lessen op de boerderij voor schoolklassen. Een fantastische manier om kinderen kennis te laten maken met het leven op de boerderij ofwel BELEVEND LEREN. We doen nog veel meer om mensen de boerderij op een verrassende manier te laten zien. Zo geven we kinderfeestjes, rondleidingen en kan men een koe adopteren. Ook hebben we twee eenvoudige, maar gezellige kamers die we verhuren aan mensen die het boeren leven willen mee beleven. 

We zetten bovendien onze pony’s in om op een laagdrempelige manier met mensen in gesprek te gaan over bepaalde thema’s die op dat moment in hun leven spelen. Monique begeleidt dit als gecertificeerd en gediplomeerd coach. De omgeving van de boerderij staat garant voor rust en ruimte, een ideale plek voor coaching. 

Op onze mooie boerderij staat verbinding echt centraal. De verbinding tussen het boeren leven, de omgeving, de dieren EN de burger. Wij zijn van mening dat er in onze drukke maatschappij teveel OVER de boeren wordt gesproken en veel te weinig MET de boeren, ook in Berkelland. Wij zijn TROTS op ons bedrijf en delen dit graag met de mensen die onze boerderij bezoeken. 

Onze tip is, voor iedereen uit Berkelland (en omgeving): zoek de boeren op en ga het gesprek aan. Wij staan er voor open en laten jullie graag mee genieten van wat het platteland van Berkelland te bieden heeft. 

TOEKOMSTDROOM

Alle verhalen krijgen een plekje op deze website én leveren belangrijke informatie voor een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed in Berkelland. 

De Maand van Berkelland is onderdeel van de cultuur- en erfgoedvisie 2020-2030 van de gemeente Berkelland. Op deze manier wil de gemeente inwoners inspraak geven in het vormen van die visie. De Maand van Berkelland werkt voor 100% met Berkellandse ondernemers en zzp’ers.  

Contact: mijnverhaal@maandvanberkelland.nl

Sfeerfoto’s: Achterhoeks Bureau voor Toerisme en JTD Producties

Credits: verhalen Rob Weeber, foto’s Rick Mellink, publicaties Achterhoek Nieuws

TYP HIER UW VERHAAL

Typ hier uw verhaal over Berkelland
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Selecteer uw afbeelding (en) om te uploaden.